Kérdése lenne? Információ, recepció:
Telefon: 06 (20) 548-8168   Email: info@nairam.hu
Esküvő elegáns stílusban

Esküvő elegáns stílusban

Az elegáns esküvői stílus az ízlés és a látvány tökéletes harmóniája, a színek és formák összeillő játéka, amelynek célja egy olyan különleges és egyedi hangulat megteremtése, amely kiemelkedik az átlagból. Időtálló, nem hatnak rá divatok, trendek.
Különösen ízléses és talán a leglátványosabb stílus, magában foglalja a gazdagságot, luxus és elegancia jellemzi. Átlagon felüli, különleges és egyedi. A bensőségességet és az ünnepélyességet a templomi szertartás emeli, ami mindig hozzátartozik az elegáns, klasszikus esküvőkhöz. Sok koszorúslány és virágos kislány kíséri a menyasszonyt.

Amennyiben ez a stílus áll hozzátok a legközelebb, olyan helyszínt válasszatok, ami szintén különleges, pl. gyönyörű villa, kastély,luxus szálloda, vagy egy luxus hajó.

Meghívó

elegans_meghivo

A vendégek már a meghívó alapján képet kapnak az esküvő hangulatáról.
Az elegáns esküvői meghívókat a kifinomultság és választékosság jellemzi. Kevés grafikát tartalmaz. A harsány színeket kerülni kell, finom árnyalatokat, elegáns hajtásokat , egyszerű formákat kell választani ehhez a stílushoz, lágy fehér, bézs, vagy gyöngyház színű selyemkarton anyagot, arany vagy ezüst míves betűkkel, organza szalaggal, gyönygyökkel díszítve, dombor mintákkal vagy lézeres kivágással.
A meghívón megjelenhetnek csipke mintázatok, amelyek később visszaköszönnek az ültető és menükártyákon és akár a tortán is. A boríték belseje lehet arany vagy ezüst színű.
Természetesen egy elegáns meghívóban a megszólítás magázó, szövege klasszikus, ahogyan az idézet is.
Kezdhetjük meghívónkat így:
Szeretettel meghívjuk…, Örömmel tudatjuk…., Örömmel értesítjük…
Klasszikusan a szülők hívják meg a vendégeket, s ők tudatják a jó hírt:
Örömmel értesítjük Önöket, hogy gyermekeink….

Dekoráció

elegans_dekor2

Mind az esküvői dekorációban, mind a kiegészítőkben egyszerű, de ugyanakkor rendkívül pazar vonulat vehető észre. Kontrasztos színeket használ, és ezzel egyszerű, ugyanakkor látványosan harmónikus hatást ér el. Pazar minden, ami egy ilyen esküvőn megjelenik.

elegans_dekor1

Különböző asztali és térbeli megvilágításokat használ: fényfüggönyök, gyertya, csillár és virág kompozíciók, minőségi drapériák, strasszok, gyöngyök, kristály, selyem és csipke jellemzik.

elegans_fenyek

Egyszerű, mégis impozáns formák, minőségi anyagok és stílus kiegészítő kellékek jelennek meg. Ahhoz, hogy ez a dekoráció valóban elegáns hatást keltsen, ennél a stílusnál nem árt, ha stylist segítségét kéritek.

Menyasszonyi ruha

elegans_mruha3

A menyasszonyi ruha letisztult, elegáns, finoman dekoltált, egyenes vonal vezetésű, megjelenése pedig minimalista . Jellemzően szűk fazonú, egészen a csípőig, de onnan sem bővül a ruha alja, hanem a csípőtől szinte teljesen egyenesen omlik alá. Nem illik hozzá abroncs. Ez a fazon hangsúlyozza a csípő vonalát. Derékban övvel vagy Swarovskival díszített. Elegáns fogadásokon akár koktélruhaként is viselhetőek ezek a ruhák.

Vőlegény ruházata

A vőlegény ruházata legalább annyira fontos, mint a menyasszonyé, ahogy az is, hogy az ifjú pár harmonikusan mutasson egymás mellett.

elegans_par

Ebben nagy szerepe van a felhasznált anyagoknak, melyek finom kontrasztjaival és összhangjával a pár kiegyensúlyozott összképe erősíthető.
Elegáns esküvőn csak mélyszürke és fekete öltöny a megengedett, kizárólag hófehér, duplamandzsettás inggel, sötét vagy ezüstszürke nyakkendővel, fehér vagy szürke díszzsebkendővel. Ehhez az összeállításhoz csak sötét zokni és fekete bőrcipő viselhető.

elegans_volegeny

Alapanyagukat tekintve általában a klasszikus gyapjú a legfelkapottabb, de emellett a selyem, a moher, illetve alpaka szőrből készült anyagok is népszerűek. Az utóbbi anyagok visszafogott fényt kölcsönöznek a szövetnek, nagyon elegáns, és nem utolsó sorban teljesen gyűrődésmentesek.
Egy elegáns óra tökéletes kiegészítője ennek az öltözetnek.

Az elegáns frizura

elegans_haj2
A menyasszony frizurája és sminkje kiemeli arcuk előnyös részeit, kihangsúlyozza a szemeket, szinte ragyog az egész lényük. Fontos, hogy a frizura kiválasztásánál vegyétek figyelembe egyéniségeteket és adottságaitokat, hiszen csak ekkor fogod jól érezni magad a bőrödben.

elegans_haj1
Az esküvőn minden menyasszony szeretné a nőiességét kihangsúlyozni, s erre az egyik legalkalmasabb a vállakat borító, hosszú haj, ami az egyik leggyakoribb viselet. Az elegáns stílus esetében egyedi, különleges kontyot visel a menyasszony, benne hozzá illő Swarovski hajcsattal. Fülbevalója legyen elegáns finom ékszer.

Torta

elegans_torta

Az elegáns esküvői torta több emeletes, fehér letisztult, egy-egy gyönyörű kiegészítővel. A torták szintjeinek szélét akár szalagként körbefogó dekoráció díszítheti, mely készülhet selyem szalagból, gyöngyből, marcipánból, vagy valamilyen apró minta ismétlődéséből.
A torta általában fehér, vagy pasztell színű, visszafogott de látványos díszítésű.

elegans_desszert

Menyasszonyi csokor

elegans_csokor

Az elegáns menyasszonyi csokor kedvelt virága a rózsa, formája gömb, hosszú szárral, melyet különleges anyaggal vontak be, s gyöngyökkel díszítenek. A gyöngyök a virágcsokorban is megjelennek. A vőlegény kitűzője ugyanebből a rózsából készül, csak sokkal kisebb. 

Asztaldíszek

elegans_asztaldisz

A hosszú szárú, nem ritkán egzotikus virágok általában magas, elegáns üvegvázákban állnak az asztalok közepén. A dekorációban felhasznált virágoknál a fehér szín dominál, lehet rózsa, kála, orchidea vagy a tulipán.

Különlegességek

elegans_extra

Az elegáns hangulatot különleges ételek, pezsgő és csoki szökőkút, jégszobor, tüzijáték, luxus limuzin vagy lovas hintó teszi teljessé.

Fotó

A fotózás is egyedi, minőséget tükröző legyen. Bár sokan idegenkednek a fekete-fehér fotográfiától, mégis ezek a képek adják vissza leginkább az eleganciát. Ezek a képek hordozzák a legtöbb érzelmet, és mint látvány is különleges, egyedi.

elegans_foto2

A jó fotós mindig készít képanyagot “színek nélkül” is, felkínálva a választás lehetőségét az ifjú párnak.

 

A képanyag a printerest oldalakról származik.

webgalamb védelem