Kérdése lenne? Információ, recepció:
Telefon: 06 (20) 548-8168   Email: info@nairam.hu
Esküvő klasszikus stílusban

Esküvő klasszikus stílusban

A klasszikus stílus ismérve, hogy kortalan, időtálló, érzelmes, és minden divattól független. Stíluskeveredés nélküli, minden nyakatekert dolgot mellőz. Ha csili-vili, habos-babos esküvőre nem vágysz, hanem inkább a nőiesség, a letisztult, szabályos formák és a megmagyarázhatatlan vonzerő híve vagy, akkor ez a Te stílusod! A színeiben a komplementer árnyalatok nem szerepelnek, sem a feltűnő, élénk tónusok. A legjellemzőbbek a pasztell árnyalatok. Első lépésként válasszatok ki egy kiegészítő színt a fehér mellé, hogy meghatározzátok az irányvonalat, ami ünnepivé varázsolja majd a hangulatot és a dekorációt!

Meghívó, ültető kártya, ültetési rend

Az esküvői meghívónál és az ültető kártyáknál kövessétek a stílusra jellemző letisztultságot!

klasszikus_meghivo

Használjatok hagyományos, nem túlzóan díszes betűtípusokat egyszerű és lényegre törő szöveggel! A klasszikus stílus fontos kiegészítője a csipke. Ezt bátran használhatjátok a meghívók finom, ízléses díszítésére!

klasszikus_ultetes

Menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha mindenképpen fehér színű. A legjellemzőbb a hosszú, akár több méretes uszállyal rendelkező ruha. Fontos, hogy az alkatodnak megfelelő szabású darabot válassz! Lehet pántos vagy pánt nélküli, „A” vonalú vagy királylányos nagy szoknya, de ha nem szeretnél hatalmas ruhát, akkor a test vonalát kissé szigorúbban követő fazont is választhatsz! A stílus egyik alapeleme a csipke, így bátran választhatsz csipkével gazdagon, de nem túlzóan díszített ruhakölteményt.

klasszikus_menyasszony2

Elengedhetetlen a ruhához és az egyéniségedhez passzoló fátyol, hiszen a klasszikus templomi szertartáson ennek fontos szerepe van. A cipőd felesleges díszítések nélküli, fehér bőrből készült, közepes sarokmagasságú legyen!

klasszikus_menyasszony

A vőlegényhez ebben a stílusban a klasszikus öltönystílus illik a legjobban. Fekete öltöny, fehér ing, csokornyakkendő, kitűző – ami akár virágkitűző is lehet -, és az ifjú pár férfitagja már készen is áll a nagy napra!

Koszorús lányok

A koszorús lányok ruhája a legtöbbször egyszínű, az esküvőre választott pasztellszínnel megegyező, vagy ahhoz hasonló árnyalatú. Az ara ízlésének megfelelő hosszúságú, anyagú és szabású ruhákat válasszátok, de figyeljetek oda arra, hogy a letisztultság és a harmónia megmaradjon, illetve a ruhák ne legyenek túl harsányak vagy vibrálóak!

klasszikus_koszorus

Haj és smink

A klasszikus stílusú arák jellemzően kontyba rendezik fürtjeiket, de manapság a lágyan hullámos, vagy lazán felfogott frizura sem ritka, akár néhány szolid fonattal megbolondítva. Bárhogyan is, hajkoronádat díszítheted finom, nem túl hivalkodó hajtűvel, hajpánttal, apró virágokkal vagy csattokkal is!

klasszikus_frizura

A szemeidet hangsúlyozd tusvonallal vagy elegáns, visszafogott, füstös satírozással! Szemhéjpúderedben megjelenhet az esküvőn domináló fehér szín is! Az ajkaidat színezheted visszafogott rózsaszínnel és egy leheletnyi szájfénnyel, vagy ha merészebb vagy, használhatsz élénk piros rúzst is!

klasszikus_smink

Virágok, csokor

A virágok általában dekoratívan, a kísérő színnel harmonizáló stílusban, zárt formába kötöttek, melyek legtöbbször egynemű virágokból készülnek. Ha mégis vegyes virágdíszekre vágyna a menyasszony, akkor finom pasztell színeket válasszatok! A virágdíszeket tegyétek üvegvázákba, kaspókba, vagy helyes kis kelyhekbe! A virágtartókat nem szükséges túldíszíteni. Engedjétek, hogy a virág nemes szépsége uralkodjon! Ha klasszikus menyasszonyi csokorra gondolunk, akkor nagy eséllyel mindenkinek a szabályos, hófehér rózsacsokor jut eszébe, de a leheletnyi pasztell árnyalat a csokorban is megállja a helyét.

klasszikus_csokor

Kiegészítők

Viselj ékszerként gyöngyöt, sárga vagy fehér aranyat, de figyelj oda, hogy ne legyen túlzó mennyiségű! A klasszikus esküvőn előfordul, hogy az ara a stílushoz híven valamilyen családi ékszert visel a kortalanságot hangsúlyozva.

klasszikus_kiegeszitok

 

Köszönet ajándékok

A vendégeknek elegáns ajándékokkal köszönjétek meg, hogy elfogadták meghívásotokat. Lehet mini pezsgő, cukorkák, a lényeg, hogy elegánsan csomagoljátok, s írjatok hozzá kis köszönő szöveget is.

klasszikus_ajandek

A terem dekorációja

A dekorációnál sem szabad harsány színeket használni! Ennél a stílusnál a hangulatot leggyakrabban a fehér, pasztell, krém vagy az arany, ezüst árnyalatai határozzák meg. A kiválasztott színek megjelenhetnek az asztaldíszekben, az étkészleten vagy a gyertyatartókon. A formavilág legyen letisztult és elegáns! A klasszikus stílusra legjellemzőbb gyöngy és csipke is visszaköszönhet a vacsoraasztalok dekorációjában. Az egyszerű, de mégis elegáns asztali dekoráció alapja mindig a jó asztalterítő kiválasztása. Az abrosz a klasszikus stílushoz hűen lehet csipke, térhatású rozettás, vagy akár szirmokkal díszített is. Igyekezzünk a dekorációs tárgyak jellegét nem összekeverni, hogy megtartsuk az egységességet!

klasszikus_dekor

Menyasszonyi torta

A klasszikus esküvői torta mindig fehér, leginkább kör alakú. Jellemző díszítés a gyöngyözés, a csipke motívumok vagy az apró, szintén fehér virágok. A torta is legyen éppolyan visszafogott és letisztult, mint maga az esküvő!

 

klasszikus_torta

Vendégkönyv

A klasszikus stílushoz klasszikus esküvői vendégkönyv is dukál, amibe a vendégek beleírhatják jókívánságaikat a nagy napon az ifjú pár számára.

klaszikus_vendegk

 

Stílusos kiegészítők

A klasszikus esküvőn a menyasszony és a vőlegény hintón érkezik a templomba. Manapság egy szépen feldíszített limuzin is stílushoz illő.

klasszikus_extrak

Fotózás

Az esküvői fotózás épp olyan egyszeri alkalom, mint maga a ceremónia. Lényeges eleme a fotózásnak a fátyol, igazán klasszikus képek készülhetnek fátyolban.

klasszikus_foto1

Válasszatok profi fotóst, aki ügyes beállításokkal, egyedi látásmóddal és kreatív, profi utómunkával megörökíti a nagy napot egyedi esküvői fotókkal, melyeket évekkel később is büszkén nézegethettek majd!

klasszikus_foto2

A fotókat a pinteres.com oldalról töltöttük le.

webgalamb védelem