Kérdése lenne? Információ, recepció:
Telefon: 06 (20) 548-8168   Email: info@nairam.hu
Esküvő retro stílusban

Esküvő retro stílusban

A retro esküvői stílus a legújabb, legfelkapottabb irányzat a világon. Magyarországon a retro stílus fogalma alatt leginkább az 1950-70 közötti korszakot értjük. Ha a megfelelő hatást szeretnéd elérni, akkor a Pin-up és a Rockabilly stílus elemeit kell vegyítened! Ezzel felidézheted az Elvis idejében tomboló Rock&Roll érzést! Egy ilyen stílusú esküvő igazán szórakoztató, és olyan elsöprő erővel bír, hogy arra biztosan emlékeztek majd sok évvel később is. A régi idők csillogását sok-sok egyedi ötlettel valósíthatod meg. Az anyagokban élénk színeket, pöttyöst, csíkost, nagy mintákat, színeiben pedig a meggypirost, a fekete-fehér párosítást vagy napsárgát és mélybarnát használjatok!

Meghívó, ültető kártya

retro_meghivo

A szervezést egy megfelelő tónus kiválasztásával kezdd, ami megadja majd a hangulatot! A meghívó színeiben leginkább a fekete-fehér domináljon, de bármi jó választás lehet, ami a régi időket idézi! Itt is megjelenhet a piros-fehér kockás vagy a pöttyös mintha, de próbálhatjuk a stílust régies hatású papírral is hangsúlyozni.

Helyszíni esketés

A helyszíni esketés stílushoz illesztett dekorációja jó bevezetője lehet az esti buli fantasztikus látványvilágának.

retro_helyszini

Ruha

Válassz felül passzentos, alul „A” vonalú ruhát! Színeiben is legyél merész! Jellemzők a stílusra a cukorka színek (citromsárga, répapiros, fekete, rózsaszín, babakék), de a legjobb hatást egy pöttyös ruhával tudod elérni. Viselhetsz mélyen dekoltált ruhát is, hiszen ez a stílus a nőiességet, szexisséget mutatja meg!

 retro_menyasszony

A vőlegény akár katonatisztnek is beöltözhet, de az ing, nadrágkötő, virágkitűző és tornacipő összeállítással is hű maradhat a retro stílushoz!

retro_mvoleg

A ruhákhoz stílusos kiegészítőket válasszatok!

retro_kiegeszito

Koszorús lányok

A koszorús lányok ruhája legyen térd alá érő, felül passzos, alul bő, tüll alsószoknyás! A fekete-fehér pöttyös ruha, derekán egy nagy piros masnival a legjellemzőbb választás, de a fehér-piros pöttyös ruha, fehér övvel is igen népszerű.

retro_koszoruslany

Haj és smink

A fürtjeidben elengedhetetlenek a pin-up stílusú loknik, virágpántok, kendők, vagy nagy masnik.

retro_haj

A sminkedben bátran vállald be az erősebb színeket, pl.: a vörös rúzst, a műszempillákat, a határozott fekete tust!

retro_smink

Virágok, csokor

A menyasszonyi csokrod álljon vörös, nagyfejű rózsákból! Mivel a rerto stílusban a piros szín igen gyakori, így a dekorációs virágoknál is a vörös rózsa a legjobb választás! Alapvetően feltűnő és vibráló a stílus dekorációja, így a virágdíszeket ne vigyétek túlzásba!

retro_csokor

Kiegészítők

A kiegészítő elemek tárházából is könnyen összeválogathatjátok a szükséges elemeket! Ilyen pl.: a Coca-Cola üveg, vagy italautomata, popcorn gépek, nyalókák, retro járgány, bakelit lemezek, hangszerek, vagy egy régi zenegép. Vetítsetek a közös emlékeitekről egy régies effekttel megmunkált kisfilmet az étterem egyik falára!

retro_dekor1

Köszönet ajándékok

Létezik néhány esküvői ajándék, amely különösen jellemző a retro stílusra. Ilyenek pl.: a virágos, vagy gyöngyös brossok, az apró pénztárcák, ezüsttel bevont névjegykártyák, vagy antik jégkosarak.

retro_ajandek

Dekoráció

Igyekezzetek a dekorációval az 50-es, 60-as 70-es évek Amerikáját idézni! A retro stílushoz hű dekor elemek lehetnek az üveges kólák, a csíkos papír szívószálak, a popcornos dobozok és a piros-fehér kockás teríték is. Virágtartónak használhattok akár Coca-Cola üvegeket, vagy mini Cadillac járgányokat!

retro_dekor2

Az asztalközepek is kiválóan hangsúlyozhatják a stílust, akár bohókás ötletek tárháza is lehet a díszítés.

retro_asztalkozep

Ültetési rend

Az érkező vendégeket ötletes, színes, bohókás ültetési renddel fogadjátok.

retro_ultetes

A desszertasztal

Desszertnek tálaljatok fagyit ikonikus talpas poharakban, sok habbal, csokiöntettel, cukordrazséval, csíkos szívószállal és kanállal!

retro_desszertasztal

A desszertek és a tálalás szintén nagyon egyedi, különleges hangulatokat idézhetnek meg. 

retro_desszert

Ötletekben gazdag látványvilágot hozhattok létre egyszerű, olcsó dolgokkal, akár saját kezűleg is.

retro_talalas

Menyasszonyi torta

 A tortánál szigorúbb megkötések nincsenek. Lehet pöttyös, csíkos, fekete, fehér, piros, használhattok cukorka színeket, pl.: a babakéket vagy a rózsaszínt, díszíthetitek ehető, mini diszkógömbbel, a lényeg, hogy ne legyen unalmas és egyszerű!

retro_torta

Vendégkönyv

Szokatlan, de nagyon jó ötlet vendégkönyveket készíteni bakelit lemezekből. A vendégek filccel a lemezekre írhatják jókívánságaikat az ifjú pár számára.

retro_vendegkonyv

Extrák

Csak a képzelet -vagy még az sem- szabhat határokat, a retro stílusban megtervezett esküvő látványának, apró részleteinek, eseményeinek.

retro_extrak
Fotózás

A nagy napot örökítsétek meg ákár egy Polariod kamerával! 

reto_foto1

A régi stílusú fényképezőgép és a hamar elkészülő fotók teljesen más dimenzióba helyezik az esküvőtöket.

reto_foto2

A fotók a printerest.com oldalról lettek letöltve.

Az alábbi képek összefoglalót adnak a stílus irányzat alkalmazásáról.

webgalamb védelem