Kérdése lenne? Információ, recepció:
Telefon: 06 (20) 548-8168   Email: info@nairam.hu
Esküvő romantikus stílusban

Esküvő romantikus stílusban

Szívet melengető, kedves, érzelmekkel teli. A finom pasztell színek és a látvány együtt gondoskodnak a romantikus, meghitt esküvői hangulatról. Kislányos rajongás, lelkeikben igazi naivitás és tisztaság jellemzi azokat a lányokat, akik ezt a stílust választják. Csipke, selyem, rózsa, szívecske, szerenád, gyertyafények, lufi, színes szalag, meleg színek, pillangóreptetés és a vőlegény fehér lovon való érkezése, minden amit, a romantika fogalma átölel. Királylányos, habos ruhás, fényűző esküvő.

Nosztalgikus, rusztikus, kicsit régies stílus. Jellemzője a minőségi, régies bútorok, anyagok és szövetek, csipkék. Hangulatában természetes, otthonos, idillikus, mégis csodálatos. Egyszerű, de gazdag virágdíszítést alkalmaz. Fontos a sok kedves kis kiegészítő. Annál szebb, minél díszesebbek, aprólékosabbak a részletek. A kültéri szertartás különösen romantikus egy csendes, vízparti fákkal , virágokkal körbevett szép kertben. Sok drapéria, beállított hátterek és képek.,visszafogott púder színek ( halvány rózsaszín) illenek hozzá.

Meghívók ültető kártyák

Az esküvői meghívó már önmagában is utal az elkövetkezendő nagy napra. Külleme, az invitáló szöveg tartalma, előrejelzés az alkalom stílusáról, jellegéről. Illeszkedjen a dekoráció színeihez, az egyéb kiegészítőkhöz. Az ültető kártyákon, menükártyákon, vendégkönyvnél, megjelennek a finom pasztell színek és a virágok.

romantikus_meghivo

Természetesen a meghívókat, illetve az egyéb kiegészítő kártyákat mind-mind díszíthetjük élő virággal. A papír kiegészítők esetében a betűtípus is meghatározó. A romantikus, természet közeli esküvőthöz játékos, könnyed betűtípust illik.

Dekoráció

A romantikus esküvő legyen királylányos, nőies, fodros-bodros, pasztell, fényűző, meseszép és álomba illő.
Egy romantikus esküvő egyik legnyilvánvalóbb jellemzője a jól megválasztott lágy pasztellszínek, a visszafogott púder színek harmóniája. A barack, a pezsgő, a krém, a lila és természetesen a rózsaszín. Használhattok színpárokat is, pl.: egy lilát egy krémszínnel, a rózsaszínt egy ekrü színnel.
Igyekezzetek kerülni a túl harsány és rikító árnyalatokat. Válasszatok minél több fehéret, mely a tisztaság jelképe. A lágy természet színeit használva, biztosan nem nyúltok majd mellé, így bátran hagyatkozzatok megérzéseitekre, és a természet adta csodás kincsekre.

romantikus_foasztal

Ezek a színek megjelenhetnek bárhol az esküvőn, a menyasszonyi csokornál, a vőlegény nyakkendőjén át a koszorúslányok ruhájáig mindenhol.
A csipke örök, klasszikus, romantikus és szexi, alkalmazhatjátok a helyszínen, a csokron, a meghívón és a tortán is. Az üvegvázából kiomló rózsacsokor, a tányérra helyezett 1-1 rózsafej, a szétszórt rózsaszirmok mind mind csupa romantikus ötlet.

romantikus_szekszoknya

A legegyszerűbben és leggazdaságosabban a romantikus hangulatot gyertyákkal fokozhatjátok!
Ajánlott színpárok:
galambszürke-krémszín
rózsaszín- szürkés ezüst
penésszzöld- krémszínnel, sárgával
tengerészkék-ibolyaszínnel, fakó sárgával
A rózsaszín a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálja, éppen ezért a legtöbbször ennek a színnek valamely árnyalatára esik a párok választása. Kombinálhatjuk fehérrel, ezüsttel, ill. élénkebb tónusokkal, mint lime, sárga, lila és a bordó árnyalatok vidámmá, élettel telivé varázsolják az összhatást.

Asztalszám, ültetési rend

romantikus_aszalszam

Kedves, finom megjelenésűek. A szerelemről szól minden , ezért a szív, a virág mindenen megtalálható. Színeiben a dekorációhoz illeszkedik.

romantikus_ultetorend

Menyasszonyi csokor

Az igazi csokor természetesen tükrözi a menyasszony egyéniségét, ízlését, összhangban van a menyasszony termetével, magasságával, a ruha hosszával, szabásával, színével.
A romantikus csokor lágy sziromzattal bíró virágokból készített csokor legyen, így ugyanazt a tisztaságot képviseli, mint a menyasszony lelke. Ekrü, rózsaszín vagy lila finom árnyalataiban pompázó gömbölyű csokor, amelynek a szárát szaténszalag díszíti. Fehér színű ruhához minden színű virág illik, azt lehet szabályként felállítani, hogy egyszerű ruhához választhattok díszesebb, színesebb csokrot, míg egy díszesebb ruha egyszerűbb csokrot kíván.

romantikus_virág

Romantikus menyasszonyi csokrok szereplője lehet természetesen a rózsa, szellőrózsa, orchidea, hortenzia, kála, viola, astromélia, frézia, jácint, orgona, tulipán, inkaliliom.

Romantikus asztal dekoráció stílus

Az esküvői dekorációk mindig egy vagy két alapszínre épülnek, amelyekhez harmonikusan passzolnak a terítékek, a terítők és asztaldíszek, a virágdíszek.
Az asztali dekoráció tekintetében a virágdíszek a dús díszítettséget kell, hogy mutassák. Itt alapvető dekorációs elemek a virágszirmok, függesztett virág girlandok és a sok kisérő hangulat világítás.
A terítő lehet elegáns, fényes szatén vagy éppen lenvászon is, ha a természetességre szeretnénk a hangsúlyt helyezni. Exkluzív csipke terítőkkel vagy asztalközepekkel izgalmas összképet alkothatunk, míg a számokkal applikált, illetve rozettás terítők tökéletesen illenek a fényűző, luxusba hajló romantikus esküvőkhöz.

romantikus_dekor

Először válasszatok ki egy alapszínt, majd ebben a színben keress asztal terítőt, ill. háttér drapériát, majd 2-3 kiegészítő szín vagy árnyalat segítségével komponáljátok meg az asztaldekorációt.
Az exkluzív, romantikus asztal dekoráció elengedhetetlen kelléke a terítővel harmonizáló árnyalatú textil szílvéta, amelyet egyszerűen elhelyezhetünk a tányéron, vagy a tányér mellett vagy felett, ill. egy a dekorációhoz illő szalvéta gyűrű is díszíthet. Ha az asztal dekoráció viszonylag egyszerű, akkor akár az evőeszközök díszítésére is szolgálhat a szalvéta, sőt virágokkal is kombinálhatjuk.

A terem dekorációja

Különböző drapériák nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy elrejtsétek egy terem előnytelen részeit, díszítsétek a falat, a mennyezetet, vagy a főasztal mögötti területet. A
háttér drapériákat kombinálhatjátok színes szalagokkal, élővirágokkal és fényfüzérekkel- garantált a romantikus hangulat.
Akár Chiavari székeket választotok, akár más antik bútorokat, néhány szál virággal, organza masnival vagy éppen egy elegáns székhuzattal könnyedén feldobhatjátok. Díszítésül szolgálnak még a kreatív, akár saját kézzel készített táblák, termések és virágos faágak is. Vendégek elhelyezése körasztalos ültetéssel történik.

Helyszíni esketés dekorációja

A romantikus esküvő nem romantikus, ha nem kertben van a szertartás, amelyet lehet díszíteni színes szalagokkal, ami romantikus és bájos megoldás is egyben, de ügyeljetek, hogy a színek harmonizáljanak egymással.

romantikus_helyszini

A bevonulási útvonalat lehet  dekorálhatjátok egy különleges szőnyeggel vagy virágszirommal , illetve a virágkapu felállítása méltó hátteret ad a szertartásnak.
Tegyetek élő virágot egy kalitkába, így máris meg van a tökéletes asztaldísz.
Használjatok sok szép tüllt, organzát, csipkét és sok élő virágot a díszítéshez, illetve kedves kis kiegészítőkkel igazán finom dekorációt tudtok kialakítani. Elhelyezhettek még gyertyákat is, hiszen azok szebbé és meghittebbé, romantikusabbá teszik az esküvői szertartást.
Ha a homok öntést szeretnétek gyertya gyújtás helyett, használjatok rózsaszínű és a dekoráció színével megegyező dekor homokot.
Jellemzője a romantikus szertartásnak a pillangó, vagy galamb röptetés.

A templomban az oltárt is  díszíthetitek, esetleg a padsorok szélén helyezzetek el egy kis szalagot, virágot és a bejáratnál is el lehet néhány virágállvány.

Smink és frizura

Egyik jellemzője a szájhangsúlyos smink, tussal festett szem, natúr szemfestékek, melyet díszíthet még selyempor, ill elegáns műszempilla. Jellemzője a természetesség, ami egyben eleganciával is párosul.

romantikus_smink

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a kényelmes frizura. A laza, nőies, “éppen csak, hogy összefogott” hatást keltő frizura, a lágy hullámok, az egyenes haj lekörözte a kontyokat, feltűzéseket. Romantikus frizuránál mindenképpen meg kell említeni hajtincsbe tűzött apró virágokat, élő virágokat, jó minőségű selyemvirágokat.

romantikus_frizura

Egy szál orchidea, rózsa vagy hófehér margaréta csodás dísze lehet a menyasszonyi frizurának.

Menyasszonyi ruha

Romantikus, vízparti esküvőt terveztek? Nem is kérdés, hogy egy ilyen helyszínhez nem illik a nagy szoknyás menyasszonyi ruha. Miért? A nagy szoknyás esküvői ruha méreténél fogva azt a benyomást kelti, hogy nehezebb benne mozogni, és maga a ruha is egy “súlyosabb” darab. Ezzel szemben a vízparti helyszín a természet könnyedségét, lágyságát hordozza magában.  Ezért válasszatok kecsesebb, sellő fazonú vagy lágy esésű, egyenes vonalú esküvői ruhát!

romantikus_menyasszony

A romantikus menyasszonyi ruha hosszú ujjú , csipkék, tüll és fodrok díszítik, amik már önmagukban nagy tömegűek, de nem abroncsosak.
Egy romantikus menyasszonyi ruha királynővé emeli viselőjét. Sokszor uszály kíséri. A szoknyarész dús hatását fodrok , redők emelik ki. Legtöbbször tüllrétegekből varrt alsó szoknya segít a tökéletes vonal kialakításához. Színek terén természetesen a fehéren és ekrün kívül nagyon divatosak a púder színek, a karamell és a vízkék is.

romantikus_ruha2

A fátyol a menyasszony ruházatának egy elegáns kiegészítője és azt a cél szolgálja, hogy kiemelje a ruha és a hajviselet szépségét. 

romantikus_par

A vőlegény ruhája

Öltözetének a helyszín mellett a menyasszony ruhájához, annak csipke díszítéséhez is is passzolnia kell . Tökéletes legyen a harmónia öltözékük között.
A vőlegény ruhák is kiléptek a megszokott “fekete-szürke” sávból . Az öltöny színe lehet szürke vagy világosabb színű, mely kellően elegáns, mégis, színéből és fiatalos fazonjából adódóan lazább hatást kelt. Nyakkendőjében és díszzsebkendőjében visszaköszön a dekoráció egyik pasztel színe. A kitűzője a csokorral harmonizál.

romantikus_volegeny

Sziromszóró lányok és gyűrűhordó kisfiúk

A sziromszóró kislányok ruhái nagyrész tüllből, organzából megálmodott hercegnős ruhácskák, amelyeket kis szirmokkal teli kosárka egészít ki. Ha több kislányt kértek fel, akkor célszerű őket egyforma ruhába öltöztetni, amelyek színe és stílusa harmonizál a menyasszony öltözetével.
Egy romantikus esküvőn különösen kedves , bájos látvány a gyűrűkkel betipegő kis úriember. Öltözéke passzoljon a vőlegényéhez.

romantikus_gyurusfiuk
Koszorús lányok

Ruhájuk általában a dekoráció alapszíneivel megegyezik, pasztell árnyalatúak, hosszú fazonúak, összhangban vannak a menyasszony ruhájával. Viselhetnek ők is a hajukba tűzött virágokat. Csokraik hasonló stílusú, mint a menyasszonyi csokor, de kisebbek.

romantikus_koszoruslanyok

Vendégvárás, vendégkönyv

Kínáljatok érkező vendégeiteknek stílusosan színes jeges epres üdítőket, koktélokat, epres gyümölcshabot, a gyerekenek színes popcorrn-t, és gyümölcsös jégkását. 

 romantikus_limcsibar

A desszertbárként fagylat pultot is állítsatok fel. Nagy melegben igazi hűsítő!

romantikus_desszertasztal

 A torták mellett kínáljatok rózsaszín macaronokat, süti nyalókát, csokoládéba mártott gyümölcsöket.

romantikus_vendegvaras

Nagyon kedveltek és könnyű édességek a poharas desszertek. A hagyományos süteményeknek is van itt helyük, csak a színvilágot igazítsátok a dekorációhoz. A sütemények egy részét akár házilag is elkészíthetitek.

romantikus_desszertek

Az ifjú pár mindig örömmel olvasgatja később a stílusos vendégkönyvet, vagy valami vélemény, tanácsgyűjtő tartalmát.

romantikus_vendegkonyv

Köszönet ajándékok

Vendégeiteknek stílusosan köszönjétek meg valami szivecske formájú rózsaszínű sütevel ( macaron, vagy cupcake-val) hogy megtiszteltek benneteket jelenlétükkel.

romantikus_koszonet

Torta

Az esküvői torta a nagy nap egyik fő attrakciója. Az esküvői torták szinte művészi alkotások.
A torta akkor lesz igazán egyedi, ha illik az esküvő stílusához, a pár egyéniségéhez. Harmonizál az esküvő színével, a dekorációval, sőt használhatóak rajta a meghívó motívumai, díszítő elemei is.
A tortát díszítsétek sok virággal, szellőrózsával, marcipánvirágokkal és szalagokkal.

romantikus_torta

A menyasszonyi autó

A menyasszonyi autó az ízléseteknek, álmaitoknak megfelelően lehet luxusautó, oldtimer, limuzin vagy hintó. Hintón érkezni a templomba, majd onnan a vacsora helyszínére nagyon romantikus.
Természetesen a menyasszonyi autó díszítésének is követnie kell a dekoráció stílusát.

romantikus_auto

Az esküvői fotózás

A romantikus esküvői fotózás főként az érzelmek bemutatására építkezik. Megörökíti a pár szerelmét, boldogságát, a násznép örömteli pillanatait, épp úgy mint a meghatódottság könnyeit, vagy a buli önfeledt pillanatait.

romantikus_fotózás

Fotófal

A vacsora helyszínén állítsatok fotófalat, ami előtt a vendégekkel vidám, stílusos fotókat készíthettek.

 

romantikus_fotofal

A fotókat a pinterest.com oldalról töltöttük le.  A szövegtartalom forrása: RomantikusEsküvő.hu

További ötletek:

 

webgalamb védelem