Kérdése lenne? Információ, recepció:
Telefon: 06 (20) 548-8168   Email: info@nairam.hu
Esküvő vintage stílusban

Esküvő vintage stílusban

 

Vintage ( ejtsd: vintázs) jelentése: régi, elmúlt korokból való. A régies dolgok életre keltése, új környezetbe helyezése. A XIX. századforduló környékére, az 1920-as évekre jellemző stílusjegyeket visel magán. Egyszerre pompás és kifinomult, melyben kiegyensúlyozzák egymást a pazar és visszafogott részletek.
A vintage stílusú esküvők alkalmával számos összetevő harmóniáját szem előtt kell tartanunk: a ruha, a virág, a torta, a meghívó, a dekoráció, frizura és smink.
A vintage-t egyediség, különlegesség és ötletgazdagság jellemzi: a tárgyak összhatásukban régiesnek, vagy használtnak tűnnek, színek tekintetében jellemzően pasztellszínek dominálnak.
Csipke, szalag, a fehér, fonott kosarak, szép porcelánban egy kis virág, kalitka, rezgő és rózsa, valami régivel párosítva már megadja a vintage hangulatot. Ebben a stílusban a régi holmiknak új szerepet lehet adni. Egy régi bőröndben a köszönet ajándékokat elhelyezni kifejezetten ötletes. Fontos szerephez jutnak ebben a stílusban a befőttes üvegek, amelyeket ügyesen föl lehet öltöztetni, remek tartói lehetnek a gyertyáknak, mécseseknek, amelyek este érvényesülnek meleg fényükkel.
Ha ilyen hangulatban szeretnétek az esküvőtöket, az alábbi ötletekkel szeretnénk segíteni az előkészületekben:
Minden részlete össze tudtok hangolni tervezett esküvőtöknek, ha ezeket az elemeket végigviszitek a részletekben.

Meghívó:

Az esküvői meghívő az első, amivel a vendégek találkoznak és bepillantást kapnak az esküvő stílusáról.

vintage_meghivo2

Finom részletek, régies írás, a csipke, a szalag, a gyöngy megadja az alap hangulatát a meghívónak. Természetesen ha egy vendégetek megkapja a meghívót, már következtetni tud arra, hogy milyen stílusú lesz az esküvő.

vintage_meghivo1

Ruha:

Az esküvői ruha a menyasszony megjelenésének és varázsának egyik leglényegesebb momentuma. A jól kiválasztott menyasszonyi ruha stílusa tükrözi a menyasszony egyéniségét, s illeszkedik testalkatához. A századelő divatját idéző selyem- és sifonruhákhoz remekül passzolnak a vintage csipkék, valamint az antik ékszerek. A lágy, őszi fények csodásan harmonizálnak a vanília és ekrü árnyalatú ruhákkal, melyek korhű kiegészítőkkel mutatnak igazán.

vintage_mruhak2

A húszas évekre jellemző szabásvonalak egyszerűek ugyan, ám a ruhák díszítése egyszerűen káprázatos. A finom selymek antik hatású , fémszálas csipkékkel találkoznak.

vintage_mruhak

A menyasszonyi ruháknak stílusos kiegészítői a fejdíszek.

vintage_fejdíszek

A vőlegények, és legények ruháit is illesszétek a stílushoz.

vintage_fiuk

Koszorús lányok:

Természetesen a koszorús lányok sem maradhatnak ki , nekik is gyönyörű ruhákat tudtok választani.

vintage_koszoruslany

A Haj és a smink:

Miután már kiválasztottad a ruhát, könnyű lesz ehhez megfelelő frizurát és sminket választani.
Hosszú hajú lányok előnyben: kontyok, fonatok, hullámok, csatok… – a variációk száma szinte végtelen. Ám a rövid hajúak se csüggedjenek, ők például vintage frizurákkal és egyéb kiegészítőkkel (hajpántok, fejpántok, tiarák, virágok, csatok) dobhatják fel a megjelenésüket, és végső esetben még mindig ott a fátyol, amely jótékonyan ápol és eltakar, vagy adott esetben kiemel és még különlegesebbé varázsol.

vintage_haj

A menyasszony nőiességét és szépségét még jobban ki lehet emelni leheletkönnyű árnyalatokkal és ecsetvonásokkal. Ennél a stílusnál a szem nem a tipikus fekete vonalvezetéssel, hanem a halványabb pl. mahagóni árnyalattal kerül kihangsúlyozásra. Az ara száját sem a most divatos barna és lila színekkel , hanem a rózsa és vörös árnyalataival hangsúlyozzák, ehhez igazítják az arcpirosítót.
A régies, egy kis csipke, pici gyöngy itt is kötelező. A smink alapból természetesnek tűnik, a szem füstös, csillogó szemhéjjal. Nem maradhat el valami szép gyöngy fülbevaló sem.

 

vintage_smink2

A virágok:

A vintage esküvőre főleg a klasszikus és romantikus virágok jellemzőek, fehér és halvány, pasztell színekben. Jellemző virágok a hortenzia, a rózsa, szellőrózsa, bazsarózsa, lisyantus, tulipán. Nagyon illenek ehhez a stílushoz a textilből készített virágok, akár még a menyasszonyi csokor is, amely így évekig emlékezteti tulajdonosát a felejthetetlen napra.

vintage_csokor

A kiegészítők:

Akár táskán, akár kitűzőként különlegesen mutatnak a textilből készített mutatós virágok.

 

vintage_kiegeszito

A terem dekorációja:

A vintage stílus sok virágot, csipkét, díszes kiegészítőket használ. A vintage hangulat alapvető kellékei:
antik, vagy kopottas bútorok, régi bőröndök, madárkalitka, amelyeket virágokkal díszíthetünk, táblák, melyekre krétával üzeneteket írhatunk, ( köszöntés az érkező vendégeknek, menüválaszték, ültetési rend), régi írógép, zászló füzérek, régies brossok. A dekoráció részét képezik még a befőttes üvegek és régi könyvek, fekete-fehér és szépia képek, poharak és kupák, amelyek vázaként szolgálhatnak. Kis porcelán csészékbe elhelyezett virágok nagyon szép hangulatúak. Minél több antik tárgy és naturálisabb, harmonikus asztaldekoráció. Azért nem szabad túlzásba vinni a virágok és csipkék használatát sem, hiszen nem az a cél, hogy mindent ellepjenek a tárgyak, hanem hogy meghitt, autentikus szép összképet kapjunk. A teríték egyszerű és elegáns legyen. Használhatunk textil, vagy textil hatású szalvétákat.

vintage_dekor1

Már a vendég fogadásnál ez a stílus fogadhatja a vendégeket, köszöntő táblákon írt köszöntőkkel, útbaigazítókkal, ill. a vendégváró falatkák és italok tálalásával. A szertartáshoz készíthettek saját kezűleg gyűrűpárnát. A köszönetajándékokat szintén készíthetitek ti magatok, amely illeszkedik a vintage hangulathoz. Helyezzetek el a bejárathoz közel egy kis asztalkára egy szép esküvői könyvet, amelybe vendégeitek a jó kívánságaikat írhatják .

vintage_dekor2

A desszertasztal és a menyasszonyi torta:

A desszertasztal egyik nagy előnye, ha az esküvőn így kínálják a süteményeket, hogy a vacsorát követően a vendégek felállhatnak, körbesétálhatják a látványos asztalt, kedvükre válogathatnak, miközben a hangulat is megmarad. Míg sokszor, mire a hagyományos nagy torát felszeletelik, akár egy száz, kétszáz fős esküvőn azt minden vendégnek végig kell várni. Emellett azt is fontos megemlítenem, hogy ebben az esetben egy nagy torta helyett egy egész asztalnyi desszertet lehet választani, melynek természetesen ugyanúgy része egy torta, – egy kisebb természetesen – melyet a pár fel tud vágni. Lényegében a torta szeleteit helyettesítik a cupcake-ek. E mellé kínálhatattok kiegészítő süteményként macaront, francia aprósüteményt, és pop cake-et, vagy, ahogy Magyarországon elterjedtebb, süti-nyalókát. Természetesen a hagyományos magyar sütemények is ízlésesen elhelyezhetőek a desszert asztalon.

vintage_desszertasztal1

A vacsora utáni sütemények kiválasztásához javasoljuk, hogy legalább 5-6 féle, az átlagosnál kisebbre szelt, szín és íz-választékban is eltérő sütemények legyenek összeállítva.
Az egész enteriőrt, díszítést, designt harmonikusan átgondolva kell megteremteni. Cél az, hogy a desszertasztal az esemény dísze legyen, ezzel is felejthetetlenné téve a nagy napot.

vintage_desszertasztal2

Egy vintage esküvőn nagyon szépen mutatnak a most divatos meztelen torták, amelyek igazi remekművek, de a hagyományos marcipán bevonatú virággal díszített torták is nagyon gyönyörűek.

vintage_torta

Vendégkönyv

Az esküvőn a vendégeitek szívesen írják be jókívánságaikat, tanácsaikat a stílusos vendégkönyvetekbe.

vintage_vendegkonyv

Hogyan készülnek a vintage fotók?

A lelkét két dolog adja: a különleges körítés (ruhák, kiegészítők, enteriőr) és a speciális utómunka, amit természetesen minden fotós  másképp csinálja, ki-ki ízlése, elképzelése, tudása szerint ( pl szépia, vagy fekete fehér képek).

vintage_foto3

Bár számos hely kínálkozik, ahol megvalósítható egy ilyen fotózás, a vintage  képeknél legtöbbször “mesterségesen” hozzák létre a kívánt hatást, mini enteriőrök berendezésével. A délutáni, kora esti fények csodálatos alapot adnak a vintage utómunkához, s a természet közeliség felszabadultabbá teszi még a klasszikusságot magában hordozó vintage stílust is. (fotókat készítette  , valamint a stílus tanácsot adta : http://eskuvo-fotos.com)

 

vintage_foto4

 

Különlegességek

A fotózáshoz a bevonuláshoz  kiválóan illik egy stílusosan díszített, jól megválasztott autó.

vintage_auto1

 

A Nairam Klubhotel csapata kíván nektek örömökben teli készülődést a nagy napig!

.Mi is készítettünk vintage dekorációt, amelyek szintén jó ötleteket adhatnak a tervezgetéshez. Nézd meg a galéria oldalon őket!

A fotókat a www.pinterest.com oldalról válogattuk.

webgalamb védelem